cropped-cropped-cropped-LOGO_AFZAN_VALLEY-removebg-preview-1-1.webp

Berapa harga repair phone masuk air?

Sebelum kami memberikan sebutharga untuk harga repair iPhone masuk air, anda perlu memaklumkan kepada kami jenis dan model phone. Kerana lain model phone melibatkan kos yang berbeza.

Isi form untuk dapatkan harga repair phone masuk air ataupun harga repair yang lain. Afzan Valley bersedia untuk membantu anda.

Selamat datang ke Pusat Perkhidmatan Repair Telefon Bimbit kami!

harga repair phone masuk air

Tindakan Awal Jika Phone Terkena Air

Tindakan awal yang perlu anda lakukan sekiranya iphone anda terkena air. Dengan tindakan awal ini dapat menyelamatkan iPhopne anda daripada menjadi semakin teruk.

JANGAN ON KAN IPHONE ANDA!

Selalunya kita akan cepat cepat on kan phone setiap kali terpadam dengan sendirinya. Jika phone anda terkena air, jangan ON kan phone anda kerana berangkalian untuk berlakunya litarpintas komponen-komponen lain dalam phone mungkin akan membuatkan keadaan phone anda menjadi semakin teruk.

repair iphone masuk air
Source: WikiHow

KELUARKAN SIMKAD

Keluarkan simkad anda dengan kadar segera supaya tidak berlaku kerosakan pada simkad anda. Jika simkad anda tidak berfungsi selepas phone anda terkena air, anda hendaklah ke pusat telekomunikasi anda untuk mendapatkan simkad yang baru.

LAP IPHONE DENGAN KAIN KERING DAN BERSIH

Sekiranya iPhone terkena air, cari kain kering yang bersih untuk lap. Ini supaya sisa air yang ada tidak lagi terus memasuki ruang komponen dalam iphone. Sedikit sebanyak ia dapat megurangkan kadar kerosakan phone anda.

repair iphone masuk air

JIKA TERKENA AIR MANIS/MAKANAN, LAP IPHONE ANDA DENGAN TISU ALCOHOL

Sekiranya phone anda terkena air manis atau makanan, sebaiknya bersihkan phone anda menggunaan kain ber alcohol. Tidak digalakkan membersihan phone dengan kain yang basah dengan air.

repair iphone masuk air

BIARKAN IPHONE ANDA KERING DALAM TEMPOH 24 JAM

Sekiranya kedai repair phone berada jauh dari tempat anda, anda perlu mengeringkan phone anda selama 24 jam. Mengeringkan phone di sini bermaksud, anda hendaklah perlu membiarkan phone anda di tempat yang selamat selama 24 jam.

repair iphone masuk air

Diharapkan dengan beberapa tips ini dapat selamatkan iPhone anda daripada kerosakan yang lebih teruk. Anda boleh membawa iPhone anda ke kedai kami untuk kami baiki.

Adakah telefon bimbit anda mengalami masalah yang lain? Layar retak atau bateri yang cepat habis? Jangan risau! Kami di sini untuk membantu.

🔧 Perkhidmatan Profesional Kami

 

Dengan pasukan pakar kami, kami menawarkan perkhidmatan repair telefon bimbit yang pantas, efisien, dan berkualiti tinggi. Kami menangani pelbagai masalah, dari kerosakan fizikal hingga masalah perisian.

 

Kami juga akan memberikan harga repair phone sebelum membaikinya. Jika anda setuju dengan harga repair phone tersebut, baru kami akan proceed untuk menukarkan komponen yang rosak kepada yang baru.

🌟 Kelebihan Pilihan Kami

 

  • Layanan pelanggan mesra dan responsif
  • Kajian keselamatan data yang teliti
  • Harga yang berpatutan dan jujur

🚀 Proses Pembaikan yang Pantas

 

Tidak perlu menunggu berlama-lama! Kami mengutamakan pembaikan yang cepat untuk memastikan anda kembali menggunakan telefon bimbit anda dalam masa yang singkat.

💯 Jaminan Kepuasan Pelanggan Kepuasan anda adalah keutamaan kami.

 

Kami memberikan jaminan kepuasan pelanggan untuk setiap pembaikan yang kami lakukan.

📞 Hubungi Kami Sekarang!

 

Jangan biarkan telefon bimbit rosak mengganggu kehidupan harian anda. Hubungi kami hari ini untuk mendapatkan perkhidmatan repair telefon bimbit yang berkualiti tinggi.